De grootste fashion influencers worden op deze toffe sneakers gespot, en nu is er ook een prachtige kids collectie! Zoiets mag natuurlijk niet in onze collectie ontbreken, vol trots presenteren wij jou dan ook Veja!

Dit opvallende en duurzame sneaker label is in 2005 begonnen in Parijs, maar wordt geproduceerd in Brazilië. Het merk bewijst als geen ander dat een mooie en betaalbare schoen ook bijzonder duurzaam kan zijn. En hoe fijn is het om dat je kids nu al mee te geven?

Iedere Veja sneaker is gemaakt van natuurlijk gelooid leer, natuurlijk rubber uit de Amazone en biologisch katoen. Het merk heeft zelfs een aantal vegan modellen toegevoegd!

Veja geeft niet alleen om het milieu, maar ook om mensen. Zo werken ze bijvoorbeeld samen met de Franse non-profit organisatie Ateliers Sans Frontières. Zij helpen mensen in een kwetsbare sociale situatie weer aan het werk. Daarnaast betaalt Veja een eerlijke prijs voor hun grondstoffen en werken ze samen met producenten die goed met hun werknemers omgaan.

Bij ons vind je het Esplar-model! Deze is vernoemd naar de Braziliaanse NGO die steun biedt aan de families die biologisch katoen produceren en waar Veja al sinds 2005 mee samenwerkt.

De schoen heeft een upper van biologisch leer en een vlakverdeling bestaande uit verschillende materialen. Het grootste deel van de vlakken zijn van leer, het logo, de binnen en buitenzool van biologisch rubber uit de Amazone en het lijnwerk bestaat uit biologisch katoen. De Esplar is een lager model en krijgt mede daar door een discreter en subtieler uiterlijk en zal door het grote percentage leer wat stug aanvoelen na aankoop. Echter loopt je kindje ze ontzettend makkelijk uit en zijn de schoentjes straks niet alleen stijlvol maar ook nog eens hartstikke comfy! 

Love,
Team Lemonade